Νίκη Κεραμέως: Πάνω από το 70% των σχολείων ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της αξιολόγησης – δεν δεν καταγράφεται μαζική διασπορά κορονοϊού στα σχολεία

0

«Πάνω από το 70% των σχολείων έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης» – Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κλείσιμο των σχολείων επισήμανε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Live News του Mega και το Νίκο Ευαγγελάτο
Για το ζήτημα της αξιολόγησης η κ Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Πάνω από το 70% έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης, και αυτή είναι η πιο ηχηρή απάντηση σε όποιους αμφισβητούν την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση είναι ένα βασικό εργαλείο, δεν αποτελεί κάποια καινοτομία της χώρας μας, η μόνη καινοτομία της χώρας μας ήταν ότι ήταν από τις πρώτες που δεν εφάρμοζε την αξιολόγηση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.
Σε ότι αφορά τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία είπε ότι δεν καταγράφεται μαζική διασπορά κορονοϊού στα σχολεία κι επομένως δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμό τους.
«Υπάρχει έξαρση σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τον κορονοϊό στα σχολεία. Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας, και είναι σαφές ότι όσα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία θα έχουμε και στα σχολεία. Το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα αυτά είναι πως δεν έχουμε μαζική διασπορά στα σχολεία», ανέφερε.
«Στη χώρα μας έχουμε πάνω από 80.000 τμήματα στα σχολεία. Αυτή τη στιγμή, κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού έχουμε μόνο 8 σε πάνω από 80.000. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή σε συνεργασία με τους ειδικούς ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει πάρα πολλά τεστ», επισήμανε.

Share.

Comments are closed.