Μπλόκο σε ανεμβολίαστους: Με rapid test σε μαγαζιά, τράπεζες, εξωτερικούς χώρους εστίασης και Δημόσιο [Βίντεο]

0

H ζωή των ανεμβολίαστων πλέον γίνεται ακόμαπιο δύσκολη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο τεστ (rapid ή PCR) εβδομαδιαίως.
Επίσης, σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εξωτερικούς χώρους της εστίασηςοι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται επίσης με rapid test. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.
Τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες, 6 μήνες μετά τη δεύτερη
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες (άνω των 18 ετών) ώστε να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση, εφόσον έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη.
«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», είπε.
«Οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο», διευκρίνισε.
«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο. Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.
Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.
Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα στοιχεία είναι αμείλικτα» για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.
«Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα», ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.
Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Ενημέρωσε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.
«Θεωρούμε ότι έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις που χρειάζονται και για την ενίσχυση του εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και για την προάσπιση της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο της ΕΡΤ με τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Share.

Comments are closed.