Δεν θα πάει ο Ερντογάν στην COP26 A Ακύρωσε το ταξίδι kai επέστρεψε στην Τουρκία

0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε αεροπορικώς στην Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί, αντί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η τουρκική προεδρία δεν έδωσε καμία επίσημη εξήγηση για την απρόσμενη επιστροφή του αρχηγού του κράτους.
Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε πως υπήρχαν προβλήματα με το πρωτόκολλο όσον αφορά τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο για το κλίμα. Δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια.
Σύμφωνα με το Middle East Eye, ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στη Σκωτία λόγω του γεγονότος ότι «οι διοργανωτές έθεσαν όρους για το μέγεθος της τουρκικής αντιπροσωπείας καθώς και στα μηχανοκίνητα οχήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια.
 Η φιλοξενούσα βρετανική κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο έκανε τελικά πίσω και είπε στους Τούρκους ομολόγους της πως θα εφαρμόσει το ίδιο πρωτόκολλο στον Ερντογάν με αυτό που χρησιμοποιεί και ο Αμερικανός πρόεδρος. Φαίνεται όμως, πως η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.
Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση άλλαξε ξανά γνώμη και ο Ερντογάν αποφάσισε να ακυρώσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.» 

Share.

Comments are closed.