Επίθεση στον καθηγητή πνευμονολογία Βασιλακόπουλο: Η αντίδραση της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ

0

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε μεταβεί στην περιοχή με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα συνέδριο.
Όταν πήγε μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες στην ταβέρνα για να δειπνήσουν, ζήτησε -όπως τόνισε- με πολύ ευγένεια το λόγο που δεν έγινε έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.
Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του που του επιτέθηκαν, ενώ έσκισαν το πουκάμισο του αλλά κι ενός συναδέλφου του.
Συχνά δέχομαι απειλές, όπως «το χαριτωμένο ψόφα στις 6:10 το πρωί»
«Κάλεσα την αστυνομία, ήρθαν περιπολικά, κατέγραψαν το γεγονός και θα υποβληθεί κανονικά μήνυση με βάση την νομική οδό. Υπάρχει κράτος, υπάρχουν νόμοι και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει» εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Mega. Σε άλλο σημείο, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε πως «σε όσα μαγαζιά έχω πάει τον τελευταίο καιρό, ούτε στο στο 10-20% δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού».

Τέλος αποκάλυψε ότι ενώ δέχεται συχνά λεκτικές απειλές, όπως «το χαριτωμένο ψόφα στις 6:10 το πρωί», αυτή είναι η πρώτη φορά που τον προπηλάκισαν με τέτοιον τρόπο. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες απειλές και ύβρις δέχομαι. Είναι αδιανόητο“» κατέληξε.

Έντονη η αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο
Την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα.
«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

Share.

Comments are closed.