Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων: Εγκρίθηκε το πρακτικό καταλληλότητας χώρου για την ανέγερση του 3ου Λυκείου

0

Εγκρίθηκε ομόφωνα («παρών» από «Δράση» και «Λαϊκή Συσπείρωση») από το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου το πρακτικό καταλληλότητας του χώρου στον οποίο ο Δήμος Βριλησσίων προτίθεται να προχωρήσει στην ανέγερση του 3ου Λυκείου Βριλησσίων.
Πρόκειται για το Ο.Τ. 35 (Κύπρου και Πλαταιών)  το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος για την ανέγερση Γυμνασίου-Λυκείου με σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε το 2012. Το σχετικό οικόπεδο εμβαδού 3.798 τ.μ. βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, απέχει 350 μέτρα από το 1ο Λύκειο και 900 μέτρα από το 2ο Λύκειο και ανήκει στην «μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη σε έκταση πολεοδομική ενότητα στην οποία δεν υπάρχει σχολικό συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»  όπως επισημαίνει ο Δήμος Βριλησσίων στη σχετική εισήγησή.

Το ιστορικό του θέματος
Το θέμα της ανέγερσης και 3ου Λυκείου στα Βριλήσσια ξεκίνησε να ανακινείται το 2008 επί  δημαρχίας Κώστα Ιωαννίδη.
Το 2011 δυο επιτροπές, είχαν αποφανθεί ομόφωνα υπέρ της καταλληλότητας του Ο. Τ. 35 ενώ τότε ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (πρώην ΟΣΚ και νυν Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) με σχετικό έγγραφο δήλωνε διατεθειμένος να προβεί στην απαλλοτρίωση του χώρου εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού  ως σχολικού και εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ.
Ο Δήμος Βριλησσίων τον Ιούνιο του 2020 με έγγραφο του προς την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για το εάν η βούληση της εταιρείας εξακολουθεί να ισχύει, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει  απάντηση.
Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης τον Φεβρουάριο του 2021 σύστησε εκ νέου την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας με αντικείμενο να επικαιροποιήσει την απόφαση για ανάγκη απόκτησης του εν λόγω χώρου καθώς και να εξετάσει την καταλληλότητά  του για την ανέγερση διδακτηρίου του 3ου  Λυκείου. Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ορίστικε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Ιωάννης Ψαχούλας και τακτικά μέλη αποτελούν οι Λυδία Θεοδωροπούλου (τοπογράφος-μηχανικός της Κτ.Υπ), Ελευθερία Σταθοπούλου (αρχιτέκτονας- μηχανικός), Ευαγγελία Ζερβακάκη (εκπρόσωπος της ΔΟΥ Χολαργού) και Ευγενία-‘Αννα Μηλιώνη (ιατρός).

Share.

Comments are closed.