Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ – Διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους εκτός ΜΕΘ.

0

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ.

Πέρυσι 27 Οκτωβρίου 2020 είχαμε 12 νεκρούς από κορονοϊό και 102 διασωληνωμένους. Φέτος 27 Οκτωμβρίου 2021 είχαμε 63 νεκρούς και 387 διασωληνωμένους με 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά σε επίπεδο πρόληψης και ενημέρωσης. Ο κορονοϊός εκδικείται το κίνημα των αγανακτισμένων της μάσκας. Έρχεται και η γρίπη.
Οι εμβολιασμένοι δεν λαμβάνουν προφυλάξεις με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό. Λιγότερο αλλά το μεταδίδουν.
Το ποσοστό εμβολιασμένων που νοσηλεύεται σε κλινικές και ΜΕΘ αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Όχι γιατί δεν καλύπτουν τα εμβόλια, αλλά επειδή οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν πριν εννιά μήνες και πολλοί έχουν χαμηλό κύκλο αντισωμάτων, αφού διστάζουν να κάνουν τη Τρίτη δόση. Οι υγειονομικοί παρακολουθούμε τα αντισώματα στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων και διαπιστώνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα αντισώματα μετά εννιά μήνες του εμβολιασμού είναι κάτω του ορίου ασφαλείας.

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΜΕΘ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία. Γεμάτες οι ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδος. 510 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού λειτουργούν σε όλη τη χώρα και είναι καλυμμένες οι 390. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν άλλες λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω αυξανόμενων αναγκών για ΜΕΘ γενικών παθήσεων.

Οι 7.000 αναστολές εργασίας αποδιοργάνωσαν τα νοσοκομεία.
Πολλοί εκ των νεκρών από κορονοϊό πεθαίνουν στις κλινικές εκτός ΜΕΘ. Ηλικιωμένοι δεν διασωληνώνονται. Δεν προλαβαίνουν να μπουν σε ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε κλινικές χάνουν τη ζωή τους. Επικοινώνησα σήμερα με τον Διευθυντή Ιατρό Αγγειουρχιρουργικής του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. κο Τρελόπουλο που μου έδωσε στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Σας επισυνάπτω το μήνυμά του…………
«AΠO 18/10EΩΣ 28/10 ΣTO NOΣOKOMEIO ΠEΘANAN 20 ΣYNANΘPΩΠOI MAΣ 13 AΠO AYTOYΣ ΠEΘANAN ΣE AΠΛEΣ KΛINEΣ COVID EKTOΣ MEΘ KAI 7 ΠEΘANAN ΣE MEΘ
AΠO TOYΣ 13 ΠOY ΠEΘANAN ΣE AΠΛEΣ KΛINEΣ OI 3 HTAN EMBOΛIAΣMENOI KAI OI AΛΛOI ANEMBOΛIAΣTOI, O MEΣOΣ OPOΣ HΛIKIAΣ AYTΩN TA 80,5 ETH
OI 7 ΠOY ΠEΘANAN ΣE MEΘ HTAN OΛOI ANEMBOΛIAΣTOI ME MEΣO OPO HΛIKIAΣ TA 64 ETH
TO ΣYMΠEPAΣMA ME ΔEΔOMENO THN EΛΛEIΨH KAΘHMEPINA KPEBATIΩN ΣTIΣ ENTATIKEΣ MEΘ COVID EINAI OTI ΠOΛΛOI AΣΘENEIΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠOY BPIΣKONTAI ΣE AΠΛEΣ KΛINEΣ COVID ΔEN ΔIAΣΩΛHNΩNONTAΙ
»

Το τελευταίο δεκαήμερο από τους 20 ασθενείς που πέθαναν οι 13 ήταν εκτός ΜΕΘ. Ποσοστό 65%. Υψηλό ποσοστό σε ένα από τα πιο οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας. Γενικά το ποσοστό των θανόντων με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ σε κλινικές φθάνει το 70%.
Τα νοσοκομεία ήδη ασφυκτιούν λόγω έλλειψης προσωπικού. 7.000 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας χωρίς να αντικατασταθούν. Κινδυνεύουν ασθενείς άδικα. Να γυρίσουν πίσω με δύο rapid test την εβδομάδα, όπως συνέβη με τους 800 συναδέλφους που εξαιρέθηκαν του εμβολιασμού.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Share.

Comments are closed.