Παύλος Γερουλάνος: Έχουμε συγκεκριμένη, αισιόδοξη πολιτική πρόταση που δίνει προοπτική και στη χώρα και στον χώρο

0

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής,  ήταν σήμερα το πρωί φιλοξενούμενος των δημοσιογράφων Άκη Παυλόπουλου και Ευλαμπίας Ρέβη, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.  
Αναφέρθηκε στην προεκλογική διαδικασία και στην ατζέντα με την οποία διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα την επόμενη ημέρα δεν θα πρέπει να κοιτάζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά θα πρέπει να εστιάσει μόνο στην ελληνική κοινωνία. Μίλησε αναλυτικά, για την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μέσα από τη ριζική αποσυγκέντρωση της εξουσίας: «…Αν θέλουμε να κάνουμε μια πραγματική αναδιανομή του πλούτου πρέπει να προχωρήσουμε στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Πρέπει να φύγει η εξουσία από το κέντρο και να πάει σε θεσμούς που λογοδοτούν, κοντά στον πολίτη. Να ενεργοποιηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια, τα επιμελητήρια, οι συνεταιρισμοί, τα εργατικά κέντρα». 
Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε και στα εκατομμύρια των πολιτών που απέχουν από τις κάλπες από το 2009, λέγοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους που συνεχίζουν να συμμετέχουν στα κοινά μέσα στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται: «Αν πούμε σε αυτούς τους πολίτες ότι χρειαζόμαστε μια νέα γενιά η οποία θα διεκδικήσει την εξουσία όχι για να την οικειοποιηθεί αλλά για να τη μοιράσει, πιστεύω ότι θα κάνουμε μια τεράστια τομή στον τόπο μας. Μια διοικητική τομή, μια διοικητική μεταρρύθμιση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα». 

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, την προεκλογική διαδικασία αλλά και την επόμενη ημέρα για το κόμμα, υπογράμμισε: «Θα ήθελα μας δω γύρω από ένα τραπέζι και όχι μόνο στα στούντιο, να πάμε και στην περιφέρεια, σε τρεις- τέσσερις πόλεις, έχουμε ενάμιση μήνα. Να πάμε και να καθίσουμε απέναντι στον κόσμο και να πούμε, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα… Η δύναμη του χώρου μας είναι η σύνθεση… Εδώ είμαστε, έχουμε ο καθένας τις απόψεις του, θα παλέψουμε για αυτές και θα έχουμε και διαφορές… Θα παλέψουμε, αλλά θα πούμε ότι στο τέλος αυτής της μάχης θα πορευτούμε μαζί και θα δώσουμε τις μάχες που αφορούν την κοινωνία, όχι που αφορούν τον καθένα από εμάς». 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, για τη συζήτηση που γίνεται για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο στη βάση προγραμματικής σύγκλισης για ριζικές αλλαγές και όχι με μόνο σκοπό την εξουσία: «Όποιος βγει πρώτος θα κάνει άμεσα ξανά εκλογές για να φύγουμε από το σύστημα της απλής αναλογικής. Αν όμως ανοίξει αυτή η συζήτηση, πιστεύω ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να πάμε με ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο να εξηγεί τι θέλουμε να αλλάξει στην ελληνική κοινωνία… Όταν διαπραγματεύεσαι για καρέκλες και όχι για αξίες, διαπραγματεύεσαι με τον λύκο». 

Share.

Comments are closed.