Το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά – Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της Φώφης Γεννηματά για το τελευταίο αντίο – Μέχρι τις 2 το λαϊκό προσκύνημα

0

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α΄ Νεκροταφείο. Η  Φώφη Γεννηματά πέθανε δίνοντας γενναία μάχη με τον καρκίνο. Πριν από λίγο η σορός της έφτασε στη Μητρόπολη και το κλίμα ήταν φορτισμένο. Το φέρετρό της ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.
Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας τη γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.
Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.
Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία. Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.
Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Share.

Comments are closed.