Μιχάλης Καρχιμάκης: Η Φώφη και αν πέταξε στον ουρανό θα είναι πάντα εδώ. Οι άξιοι άνθρωποι δεν φεύγουν.

0

«Πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή, μια μέρα που δεν την περιμέναμε γιατί η Φώφη φρόντιζε να μην χρησιμοποιεί το πρόβλημά της, να μην το βάζει στην δημόσια σφαίρα και να ζει την κάθε μέρα με διάθεση, κέφι και δημιουργία» είπε με εμφανή συγκίνηση ο πρώην γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
«Από σήμερα και στο μέλλον η δημόσια ζωή της χώρας θα είναι φτωχότερη γιατί η Φώφη δίδαξε τι σημαίνει να είσαι σημαντικός πολιτικός, σπουδαία μάνα, γενναία γυναίκα, είχε έναν απίστευτο δυναμισμό, ζούσε την κάθε της στιγμή, κυριολεκτικά προσηλωμένη στα καθήκοντά της, όπου και αν λειτουργούσε. Απέδειξε ότι είναι άξια πάνω σε ένα βαρύ όνομα που την ακολούθησε, το πάθος της για την παράταξη που δεν εγκατέλειψε μέχρι την τελευταία στιγμή», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Έδινε την μάχη της μέχρι την τελευταία στιγμή», σημείωσε ο κ. Καρχιμάκης και δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την δοκιμασία της.

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή που είχε ειπωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά δεν πήγε σε ψηφοφορία στην Βουλή για να την αποφύγει, η αλήθεια ήταν άλλη, ήταν το θέμα της υγείας της που δεν της είχε επιτρέψει να πάει, αλλά δεν το αποκάλυψε ποτέ.
«Δεν έβαλε μπροστά την δοκιμασία της για να καλυφθεί απέναντι σε προκλήσεις, οι οποίες δεν έκαναν καλό στο πρόσωπό της, αυτή είναι η αξιοπρέπειά της. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει σε όλους του πολιτικούς, ότι η αξιοπρέπεια και οι αξίες πρέπει να υπηρετούνται αταλάντευτα. Η Φώφη και αν πέταξε στον ουρανό θα είναι πάντα εδώ. Οι άξιοι άνθρωποι δεν φεύγουν».

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπ. βουλευτής Β΄ Αθήνας Δυτικού Τομέα, καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 55 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.