Σε αργία ο καθηγητής από το Μοσχάτο που παρενοχλούσε μαθήτριες

0

Σε αργία, με την υπογραφή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τέθηκε ο 45χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε μαθήτριες στο Μοσχάτο.
Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα χθες, όταν γονείς 12χρονης κατήγγειλαν ότι ο εκπαιδευτικός παρενόχλησε την κόρη τους. «Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», ανέφερε στη μαρτυρία της μια γυναίκα στον Alpha. Άλλη μια μαθήτρια υποστήριξε πως «μια κοπέλα είχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή και της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κινήθηκε άμεσα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.
Ο κατηγορούμενος τελικά συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων της 12χρονης, σύμφωνα με την οποία ενώ η κόρη τους είχε μείνει μόνη της στην τάξη και μάζευε τα πράγματά της για να φύγει, την πλησίασε ο καθηγητής και αφού άρχισε να τη χαϊδεύει στον λαιμό και την πλάτη, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της. Η μαθήτρια έφυγε τρέχοντας και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς της.
Σε βάρος του έχουν καταθέσει και άλλες μαθήτριες, υποστηρίζοντας πως είχαν παραπονεθεί στον διευθυντή του σχολείου, επισημαίνοντας τα έντονα βλέμματα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Ο γυμνασιάρχης, κατά τις ίδιες πηγές, επέπληξε τον καθηγητή, όμως δεν άλλαξε τη συμπεριφορά του.

Τι γίνεται, εάν στον εκπαιδευτικό δεν επιβληθεί ποινή οριστικής παύσης
Εκπαιδευτικός που του έχει ασκηθεί δίωξη για παιδοφιλία, δεν μετακινείται σε άλλη υπηρεσία,  αλλά μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο που δίδασκε (!) εάν δεν του επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης.
Αυτό ισχύει σήμερα μετά την κατάργηση διάταξης  “ Α. Λοβέρδου”  (νόμος 4310/2014)  ο οποίος προέβλεπε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία εκτός σχολείου,  από τον πρώην υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά (νόμος 4325/215), ο οποίος προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν επιβληθεί σε εκπαιδευτικό η ποινή της οριστικής παύσης, αυτός επιστρέφει στο σχολείου που υπηρετούσε.

Τι ισχύει σήμερα & ποιες είναι οι συνέπειες της αργίας
Ο εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, τίθεται σε αργία.

Ο εκπαιδευτικός  επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντά του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έχει τεθεί σε αργία.
Στον εκπαιδευτικό που τελεί σε κατάσταση αργίας καταβάλλεται το ήμισυ των αποδοχών του. Το υπόλοιπο ήμισυ ή μέρος αυτού μπορεί να αποδοθεί σε αυτόν, μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, εφόσον απαλλαγεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή τιμωρηθεί με πειθαρχική ποινή κατώτερη από την οριστική παύση.
Εάν ο υπάλληλος απαλλαγεί από κάθε πειθαρχική ευθύνη ή αποδειχθεί αβάσιμη η υπόνοια για άτακτη διαχείριση, επιστρέφεται το μέρος των αποδοχών του που παρακρατήθηκε.
Ο υπάλληλος, στον οποίο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του, δεν δικαιούται αποδοχές αργίας.

Share.

Comments are closed.