Ζέφη Δημαδάμα*: Η δική μας Φώφη

0

Η δική μας Φώφη ήταν η γυναίκα που όλοι φωνάζαμε με το μικρό της όνομα. Ήταν η γυναίκα που όλοι θα αποκαλούμε με το μικρό της όνομα.
Χτίσαμε μαζί μια σχέση, σε πολύ δύσκολες εποχές, για το κόμμα, για την δημοκρατική παράταξη, για τη χώρα και η ίδια ήταν πάντα εκεί, ακούραστη και δυνατή. Έτσι θα την θυμόμαστε, έτσι θα τη θυμούνται οι συμπολίτες μας.
Θα θυμούνται τη γυναίκα, τη μητέρα, τη σύζυγο, την πολιτικό, τη συνεργάτη αλλά και την ασθενή που ήξερε να μπαίνει στην πρώτη γραμμή και να δίνει σιωπηλά μεγάλες μάχες. Μια από αυτές ήταν η μάχη της με τον καρκίνο. Βγήκε νικήτρια πριν αρκετά χρόνια. Και για αυτό νοιαζόταν, ανησυχούσε για κάθε μια γυναίκα που έδινε αντίστοιχη μάχη για τη ζωή της. 
Είχε μεγάλη αγωνία για τις γυναίκες, για τις γυναίκες που μάχονται τον καρκίνο και ήταν μέλημα της να τις ενημερώνουμε με κάθε ευκαιρία και στο πλαίσιο των κομματικών μας δράσεων  για την ανάγκη της πρόληψης. Ήθελε η δημόσια υγεία, το ΕΣΥ, το έργο του πάτερα της Γιώργου Γεννηματά, να είναι ισχυρό και να μπορεί να προστατεύει, να θεραπεύει και να σώζει ζωές.
Η Φώφη έφυγε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, έφυγε μαχόμενη και χωρίς ποτέ να παραδώσει τα όπλα, γενναία και χαμογελαστή.
Δεν θα ξεχάσω την υπομονή και ταυτόχρονα την επιμονή της. Τη σιωπηρή αλλά ταυτόχρονα εκκωφαντική και αξιοπρεπή μάχη της με τον καρκίνο.
Αγαπητή μου Φώφη θα σε συνοδεύουν η αγάπη όλων όσων έδωσες δύναμη για να αντέξουν, να ξεπεράσουν την ασθένειά τους, να ξαναδούν αισιόδοξα την κάθε μέρα. Και αυτό ξέρω ότι είναι πολύτιμο για σένα.

* Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου  ΚΙΝΑΛ, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PesWomen)  και Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δείτε τα 48 προηγούμενα άρθρα και συνεντεύξεις της Ζέφης Δημαδάμα

Share.

Comments are closed.