Δεν πάρθηκε καμιά απόφαση στην Ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ γιατί δεν υπήρχαν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων [Φωτο]

0

Χωρίς απόφαση, όπως ήταν αναμενόμενο, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ, η Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων, την οποία συγκάλεσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) για να συζητήσουν και να εκτιμήσουν οι πρόεδροι κάποιο πλαίσιο κινητοποιήσεων, κατά της αξιολόγησης της Κεραμέως.
Ο λόγο που λήφθηκε καμία απόφαση στην Ολομέλεια ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Δασκάλων και Νηπιαγωγών που είχαν οργανωθεί την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν απαρτία κι επομένως δεν υπήρχαν αποφάσεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 100 πρόεδροι Συλλόγων Εκπαιδευτικών δήλωσαν ότι οι Συνελεύσεις τους δεν είχαν απαρτία, ενώ μόνο 13 πρόεδροι δήλωσαν ότι οι Συνελεύσεις τους έγιναν κανονικά.
Πάντως στην Ολομέλεια των προέδρων διατυπώθηκαν προτάσεις από προέδρους για διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, αλλά την απόφαση θα κληθεί πλέον να λάβει το ΔΣ της ΔΟΕ.

Τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ
Προς το παρόν η μόνη κίνηση της ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης «Κεραμέως» είναι οι οδηγίες της προς τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να χρησιμοποιήσουν τα ενιαία κείμενα αποτίμησης της σχολικής χρονιάς 2020-2021 και τους τίτλους σχεδίων δράσης για τον προγραμματισμό χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση. Από την άλλη μεριά το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίζει ότι: «Ο νόμος και η υπουργική απόφαση προβλέπουν συγκεκριμένη διαδικασία, άξονες, βήματα και πλαίσιο για την υλοποίηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου. Μη ουσιαστική συμμετοχή στη διαδικασία αυτή ή υποβολή έτοιμου – μη εξατομικευμένου κειμένου συνιστά παραβίαση και του κανονιστικού πλαισίου και της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης».

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την Ολομέλεια

Share.

Comments are closed.