Λευτέρης Πετρούνιας: Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη – Καταδικάζω κάθε μορφή βίας

0

Συγγνώμη από όλους τους Έλληνες ζήτησε ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, για τη δήλωση που έκανε για το κίνημα #MeToo, και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού.
Ο σπουδαίος αθλητής βγήκε αυτοβούλως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ανέφερε: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».
«Έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα metoo στον πρωταθλητισμό, αυτό που απάντησα -και εκεί είναι το λάθος μου ότι δεν το διευκρίνισα- είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία, στις οποίες όταν έγιναν εγώ ήμουν αγέννητος.
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, για κάποια περιστατικά τα οποία δεν γνωρίζω και σε ό,τι αφορά την ψυχολογικά βία, άφησα ίσως και λανθασμένα τη μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα
», είπε στη συνέχεια ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας. Από την αρχή στάθηκα στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, στήριξα την ισότητα βγαίνοντας χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη και όχι απλά είμαι υπέρμαχος του κινήματος MeToo, αλλά παλεύω για όσα διεκδικεί», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αθλητής.
«Δεν μασάω τα λόγια μου και δεν ντρέπομαι να πω ότι έκανα λάθος. Εγώ το ζήτησα να βγω για να ζητήσω συγγνώμη γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου. Μπήκε ένα μικρόφωνο μπροστά μου και διατύπωσα λάθος αυτό που ήθελα να πω, γιατί είχα στο μυαλό μόνο την ενόργανη γυμναστική», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Πετρούνιας

Share.

Comments are closed.