Ξεκίνησε η κούρσα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Οι υπογραφές που κατέθεσαν οι Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

0

Από σήμερα ξεκίνησε κι επίσημα ο εσωκομματικός προεκλογικός αγώνας για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, πριν εκπνεύσει η προθεσμία στις 18:00.
Η ΕΔΕΚΑΠ στη συνεδρίασή της, αμέσως μετά, πιστοποίησε όλες τις υπογραφές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έξι υποψήφιοι συγκέντρωσαν συνολικά 83.000 υπογραφές προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.
Όλες έγιναν δεκτές, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι θα επικρατούσε η πολιτική τους στάθμιση.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ
«Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος Αλλαγής .
Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι:

  1. ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
  2. ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
  3. ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
  4. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  6. ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

83.000 πολίτες δήλωσαν τη στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.
Το Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.1 του Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.
Για την ΕΔΕΚΑΠ
Ο Πρόεδρος
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ»

Γιώργος Παπανδρέου: Κατέθεσε 82 υπογραφές μελών ΚΕ και 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φίλων του κόμματος
Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στη Χ. Τρικούπη και κατέθεσε ο ίδιος τις 82 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα, δήλωσε ότι διαθέτει και 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φίλων του κόμματος. «Θα είχαμε περισσότερες, αλλά κράσαρε το σύστημα. Είναι στη διάθεσή σας αν τις χρειαστείτε» είπε στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ.

Μάλιστα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ανέβαινε από τις σκάλες στον 4ο, όπου συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ, συναντήθηκε με τον Ν. Ανδρουλάκη, που ανέβαινε με το ασανσέρ.

Νίκος Ανδρουλάκης: Υποψήφιος με 20.000 υπογραφές και 110 μέλη της ΚΕ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 110 υπογραφές από μέλη της ΚΕ και 20.000 δηλώσεις στήριξης πολιτών.

Μετά την κατάθεση των υπογραφών ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:
«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.
Σέβομαι όλους τους συνυποψηφίους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.
Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.
Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.
Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Τη βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.
Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας.
Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.
Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννησή του.
Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!
».

Παύλος Χρηστίδης: Κατέθεσε 7.000 υπογραφές
Ο Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στη Χ. Τρικούπη 7.000 υπογραφές.

«Ένα ευχαριστώ είναι λίγο» δήλωσε και προσέθεσε: «Η υποψηφιότητά μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

  • για κοινωνική δικαιοσύνη
  • για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία
  • για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς, όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενιά.
  • για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση. Restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη. Είναι στο χέρι μας».

Παύλος Γερουλάνος: Κατέθεσε 6.245 υπογραφές πολιτών
Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε 6.245 υπογραφές και αμέσως μετά δήλωσε: «Φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ) 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας. Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».

Υπενθυμίζουμε ότι οι κ. Λοβέρδος και Καστανίδης έχουν ήδη καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ από την περασμένη Παρασκευή τις δικές τους υπογραφές, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που είχε καταθέσει χθες 6.837 υπογραφές, σήμερα αποσύρθηκε, μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα ο Χάρης Καστανίδης έχει καταθέσει 8.393 δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότητάς του, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο, ενώ την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα), καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες», όπως ανέφερε.

Share.

Comments are closed.