Αγρίνιο: Προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι – Αίτημα του Δήμου για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

0

Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι λόγω της αυξημένης στάθμης νερού της λίμνης Λυσιμαχίας.
Ο οικισμός βρίσκεται στην κάτω πλευρά της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Αντιρρίου, στις όχθες της λίμνης. Λίγα από τα σπίτια του κατοικούνται ωστόσο η άνοδος της στάθμης κατέστησε απαραίτητη την προληπτική εκκένωση.
Η ενημέρωση του Δήμου Αγρινίου:
Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, κατόπιν ενημέρωσης από την Διεύθυνση Υδάτων για άνοδο της στάθμης του νερού της λίμνης Λυσιμαχία, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και των κατολισθήσεων.
Επίσης από αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου εκεί θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, “να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του”.

Share.

Comments are closed.