Γεννηματά: Κανείς δεν είναι υποψήφιος εξ ονόματός μου – Όλες οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

0

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παύλου Χρηστίδη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά τού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυρία Γεννηματά προκειμένου να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και εκείνη του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους της.
«Η δήλωση που έκανα την Τρίτη ισχύει απολύτως. Ο ρόλος μου ως προέδρου είναι ρόλος εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμπλέξει το όνομά μου στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους μου» φέρεται να είπε, σύμφωνα με συνεργάτες της και αυτή η δήλωση, προφανώς, αφορά όλους όσοι προέρχονται από το γεννηματικό μπλοκ.
«Το ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο της προέδρου και το προσωπικό κύρος που θωρακίζει την αξιοπιστία των διαδικασιών και την ενότητα του Κινήματος σήμερα και στο μέλλον, το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού όλοι όσοι σταθήκαμε στο πλευρό της σε όλη την πορεία ανάκαμψης και αναγέννησης της παράταξης.
Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση για μια ανθρώπινη, ζεστή συζήτηση ανάμεσα στην Πρόεδρο και τον Παύλο Χρηστίδη
» ήταν η απάντηση συνεργατών του Χρηστίδη

Παράλληλα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για να δώσει μια παράταση ορισμένων ημερών στους υποψηφίους. Πιθανολογείται ότι η ΕΔΕΚΑΠ θα στείλει επιστολή στα μέλη της ΚΕ, διευκρινίζοντας ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών και μόνον σε ό,τι αφορά την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων δίνεται παράταση ολίγων ημερών. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών δεν αλλάζουν.
Μετά την αλλαγή των δεδομένων στην κούρσα της διαδοχής του ΚΙΝΑΛ, όπου οι τρεις υποψηφιότητες, Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου, Χάρη Καστανίδη, έγιναν σήμερα έξι, καθώς, εκτός των Παύλου Γερουλάνου και Βασίλη Κεγκέρογλου, μπήκε στο παιχνίδι και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει και άλλη (ή άλλες) υποψηφιότητες.
Βέβαια η πολυάνθρωπη κούρσα διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι πρωτόγνωρη για τον χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι το 2017, όταν δημιουργήθηκε το ΚΙΝΑΛ, οι υποψηφιότητες ήταν εννέα: Γεννηματά, Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης, Καμίνης, Μανιάτης, Γάτσιος, Πόντας, Ραγκούσης, Τζιώτης. Βέβαια, τότε επρόκειτο για μια προσπάθεια δημιουργίας ενός «κόμματος ομοσπονδιακού», που έπρεπε να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις.
Όπως και τότε έτσι και τώρα οι εκτιμήσεις για τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων σήμερα είναι διττές:
Πολλοί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, πιστεύουν ότι οι πολλές υποψηφιότητες δυναμώνουν την παράταξη. Δεδηλωμένος στόχος και του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου στις κάλπες. Το ίδιο άλλωστε επικαλείται και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος, όπως λέει, στοχεύει να σηκώσει τον κόσμο από τον καναπέ.
Από την άλλη μεριά το πλήθος υποψηφίων δείχνει τάσεις ομοσπονδιοποίησης του κόμματος, ενέχει σπέρματα πολυδιάσπασης του χώρου και – κατά ορισμένους – ευτελίζει τη διαδικασία.
Το βέβαιο είναι ότι όσο πιο πολλοί υποψήφιοι υπάρχουν, τόσο πιθανότερο, έως βέβαιο, είναι να υπάρξει δεύτερος γύρος, όπως επίσης ενισχύονται και οι διαπραγματευτικές δυνατότητες των υποψηφίων για την «επόμενη ημέρα». 
Η παραίτηση Χρηστίδη δημιουργεί ένα κενό και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να οριστεί νέος εκπρόσωπος Τύπου μέχρι τις εκλογές. Πληροφορίες από τη Χ. Τρικούπη αναφέρουν ότι εκπρόσωπος θα οριστεί από την ίδια την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
Σήμερα το μεσημέρι κατέθεσαν στην ΕΔΕΚΑΠ τις υπογραφές στήριξης που έχουν συγκεντρώσει οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.
Σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι εκτός από τις 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο, την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες», όπως αναφέρει. Οι υπογραφές αυτές παραλήφθηκαν από την ΕΔΕΚΑΠ και θα σφραγιστούν.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει επίσης συγκεντρώσει υπογραφές, θα τις καταθέσουν την ημέρα που θα λήξει η νέα προθεσμία -πιθανότατα την Πέμπτη-, ώστε να μην υπάρχουν «υποψηφιότητες δύο ταχυτήτων.
Σύμφωνα με ενημέρωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά, Νίκου Βοσδογάνη, «η συλλογή υπογραφών για τη Φώφη Γεννηματά σταμάτησε με την αιφνίδια εξέλιξη της πορείας της υγείας της, την είσοδό της στο νοσοκομείο και τη δήλωσή της ότι δεν θα είναι υποψήφια. Παρ’ όλα αυτά, η αποστολή υπογραφών από πολλά σημεία της χώρας συνεχίστηκε, και ο αριθμός ξεπέρασε τις 20.000».

Share.

Comments are closed.