Κλειστό το Δημόσιο σήμερα, απαγόρευση κυκλοφορίας 1:00 με 8:00 το πρωί – Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ

0

Έπειτα από ευρεία έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Από τη 1 μέχρι τις 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.
  • Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. «Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε, αν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε» είπε ο υπουργός.
  • Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Όπως τόνισε, «όλα αυτά τα μέτρα είναι προληπτικά. Δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Έως τις
08:00 το πρωί της Παρασκευής θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του τραμ, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για το αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1,2 και 3).

Με νεότερη ενημέρωσή της, η ΣΤΑΣΥ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς σήμερα και αύριο, αναφέρει:

  • Οι συρμοί του τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021, κατόπιν ενημέρωσης της μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Οι συρμοί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για τη λειτουργία της γραμμής. Οι γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά.

Κανονικά θα κινηθούν τρόλεϊ και λεωφορεία, με μοναδική εξαίρεση τη διέλευση από τον Κηφισό και την Παραλιακή, που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

ΕΛ.ΑΣ.: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισό και Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος
Σχετικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από τη 1:00 έως τις 8:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00 έως 08.00ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:
Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.
Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων
».

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία, αύριο Παρασκευή 15/10/2021
Κλειστά
θα παραμείνουν την Παρασκευή σχολεία σε: Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στον Δήμο Μεσολογγίου, Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Αργους-Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στη Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.
Στην Κορινθία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.
Στη Λακωνία θα παραμείνουν κλειστές αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κλειστά τα δικαστήρια στην Αττική
Λόγω των αιφνίδιων και έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών στην περιφέρεια της Αττικής, για την Παρασκευή.

Από την αναστολή εργασιών των δικαστηρίων εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω του επείγοντος χαρακτήρα τους.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner