Έκτακτη επικαιρότητα: Εισήγηση Στυλιανίδη για να κλείσει ο Κηφισός τη νύχτα και να μην πάνε αύριο στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι

0

Εισήγηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Αττική.
Επίσης εξετάζεται να κλείσει ο Κηφισός και στα δύο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτα, με την αξιοποίηση και της αστυνομίας και του στρατού που θα διασφαλίσουν πως δεν θα πραγματοποιείται κίνηση οχημάτων.
Τέλος προτείνεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική, ενώ από το υπουργείο κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας, προτείνεται να βγει οδηγία ώστε οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις να μην μεταβούν στους χώρους εργασίες.
Όλα αυτά για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα πού έχουν προκύψει από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μπάλλος” από την Αθήνα και γενικότερα από την Αττική με έντνες καταιγίδες που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην πρωτεύουσα.
Από το πρωί στο Λεκανοπέδιο σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Αθηνών. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στο Facebook, στην Αθήνα, μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 20:00 έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Αναμένονται σχετικές δηλώσεις αμέσως μετά.

Δείτε βίντεο  τουSputnik Ellada από τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο Κηφισός είναι έτοιμος να ξεχειλίσει ενώ ο δρόμος είναι κλειστός.

Share.

Comments are closed.