Αξιολόγηση: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών – Αναλυτικά η απόφαση

0

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Εφετείο Αθηνών την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το οποίο εξέτασε τις δύο  εφέσεις των Ομοσπονδιών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αλλά και της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.
Επίσης το Εφετείο έκρινε άμεσα εκτελεστή την απόφαση .

Σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται η συνέχιση των προκηρυχθεισών από 16.09.2021, 13.09.2021, 21.09.2021 και 20.09.2021 απεργιών στο μέλλον και απειλείται έκαστη εκ των συνδικαλιστικών οργανώσεων με χρηματική ποινή 3.000 χιλιάδων ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης. 
Η απόφαση αφορά τη συγκεκριμένη απεργία-αποχή  ενώ δεν απαγορεύει να επαναπροκηρυχθεί νέα  από τις Ομοσπονδίες
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας με την έφεση, ζητά από το δικαστήριο να ικανοποιήσει τα αρχικά αιτήματά της αγωγής που απέρριψε το Πρωτοδικείο , δηλαδή:

  1. Να απαγορεύσει τη συνέχιση της επίμαχης απεργίας.
  2. Να απαγγείλει, άλλως και επικουρικώς απειλήσει, ποινές έμμεσης εκτέλεσης για κάθε παράβασή της
  3. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου.
  4. Η ένδικη απεργία είναι καταχρηστική.

Κατά τη προχθεσινή ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα  αναβολής εκδίκασης της έφεσης της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση
Παράλληλα με τη δική τους έφεση τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών ζητούν να ανατραπεί η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Πατήστε εδώ για να δείτε ή να κατεβάσετε την απόφαση του Εφετείου σε μορφή PDF, όπως είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα alfavita.gr

Share.

Comments are closed.