Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για τη αξιολόγηση στην εκπαίδευση- Κανονικά η απεργία της Δευτέρας

0

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥμέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας-αποχής από κάθε αξιολόγησηΗ απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και προβλέπει 3.000 ευρώ ποινή για κάθε παράβαση.
Στο twitter η Υπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».


Διευκρινίζεται ότι 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί για τον κλάδο των δασκάλων από τη ΔΟΕ και για τους καθηγητές από την ΟΛΜΕ, για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, θα γίνει κανονικά, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με απεργίες που έχουν κριθεί από τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα της απεργίας, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, εκδικάζεται και η έφεση του υπουργείου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε κρίνει παράνομη την απεργία – απόχη από την αξιολόγηση.

Share.

Comments are closed.