Απέραντη θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου σε ηλικία 56 ετών

0

Σε ηλικία 56 ετών απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστά καθώς αναμένεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση. Όσοι είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν τον θαύμαζαν για την ανθρωπιά, την προσφορά και το ήθος του.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στη Γιάλοβα της Πύλου, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στις νομικές σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και “La Sapienza” της Ρώμης.
Επιτυχημένος δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα «Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου».
Παράλληλα ήταν συγγραφέας έχοντας εκδώσει σειρά επιστημονικών άρθρων και ένα βιβλίο με τίτλο «Η ιστορική εξέλιξη των διατάξεων του Συντάγματος 1822-1986».
Ανήσυχος αρθρογράφος αθηναϊκών και μεσσηνιακών εφημερίδων που άφησε το στίγμα του. Ανέκδοτος ποιητής και ερασιτέχνης αγρότης.
Ως ενεργός πολίτης διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο ΠύλουΝέστορος κατά τη δημοτική περίοδο 2010-2014, ενώ ήταν και υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές το 2019 με τον συνδυασμό “Νέοι Δρόμοι”.
Στην σελίδα του στο Facebook, η οικογένειά του έκανε την κάτωθι ανάρτηση:
«Στο τόπο της ελιάς. Στις ακτές του Νέστορα. Στην πατρίδα του Μαΐστρου. Στα χώματα της ευφορίας. Στην άμμο των ανάγλυφων πατημασιών. Στους Γιαννέικους λόφους. Στο Λούρο και στο Ντιβάρι. Στη σκιά των κάστρων και του Μοναστηρίου της Παναΐτσας. Στα ποτάμια των καλαμιών και των νερόφιδων. Στην σιωπή του κοιμητηριού των απόντων προσώπων και των παρόντων ελλειμμάτων. Στων φίλων την ανοιχτή αγγαλιά. Στον ήχο των ποτηριών που ηχοσμιγοφιλιούνται. Στη μικρή και μόνη ΣΟΥ πατρίδα. Στη Γιάλοβα, σε έστειλε η μοίρα εκεί απρόσμενα το ξημέρωμα, αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου σύντροφε, αγαπημένε μας πατέρα
…».


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Share.

Comments are closed.