Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για το Σαχέλ το 2018 και τι λέει τώρα που καταψηφίζει την Ελληνογαλλική συμφωνία – Άλλη μια κολοτούμπα

0

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, άλλα λέει το πρωί κι άλλα το βράδυ. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον ένα από τους δυο λόγους που επικαλείται για να μην ψηφίσει την Ελληνογαλλική συμφωνία.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του επικαλούνται δυο λόγους που τους οδήγησαν- υποτίθεται- να καταψηφίσουν την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι προβλέπει τη συνδρομή του Παρισιού σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, δηλαδή την Τουρκία.
Ο ένας είναι ότι δεν προβλέπει ρητά ότι θα υπάρξει αυτή η συνδρομή ακόμα και αν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση στην ΑΟΖ και στις θαλάσσιες ζώνες και ο δεύτερος, επειδή διαφωνεί με την πρόβλεψη της Συμφωνίας για αρωγή της Ελλάδας στις γαλλικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην Υποσαχάρια Αφρική, δηλαδή στο Σαχέλ, ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις τζιχαντιστών.
Έλα όμως που χρήστες των social media ανακάλυψαν παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του Σαχέλ, όταν ήταν πρωθυπουργός, το 2018, που όχι μόνο συμφωνούσε με την ευρωπαϊκή παρέμβαση στην περιοχή αλλά σημείωνε ότι οι εξελίξεις εκεί είναι κρίσιμες για την Ασφάλεια της Μεσογείου. 
Η θέση αυτή σήμερα άλλαξε, αφού ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να σταλούν ελληνικές δυνάμεις στο Σαχέλ να ενισχύσουν τους Γάλλους, αφού καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήταν χαρούμενη με μια τέτοια προοπτική. Μιλάμε για άλλη μια Συριζαίϊκη ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ, σαν αυτές που μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα.
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας το 2018 σημείωνε ότι «η ασφάλεια της Μεσογείου συνδέεται άρρηκτα με τις εξελίξεις στην Υποσαχάρια Αφρική. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της προς τις χώρες της Αφρικής, οι οποίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, της τρομοκρατίας και της φτώχειας». Μήπως άλλαξε κάτι από τότε μέρι σήμερα και δεν το γνωρίζουμε;

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα το 2018, όπως την εντόπισε ο χρήστης του Twitter Georgy Zhukov:

Share.

Comments are closed.