Καταπληκτικό: Με ανοιχτά σχολεία έχουμε λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στους μαθητές – Μόνο 6-7 τμήματα κλειστά

0

Παρά τα εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικά τεστ ή πιθανώς εξαιτίας του πάρα πολύ μεγάλου αριθμού αυτών τα κρούσματα το Σεπτέμβριο στα σχολεία και συγκεκριμένα στα παιδιά ηλικίας 4 – 18 ήταν 3.000 λιγότερα, σε σχέση με τον Αύγουστο, που ξεπέρασαν τα 17.000.
Τα στοιχεία παρουσίασε υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  μιλώντας στην ΕΡΤ. Παράλληλα, αυξάνονται τα τεστ για να περιοριστεί η διασπορά. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στα δημόσια ταμεία, καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα, ανέφερε η υπουργός Παιδείας μιλώντας για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».
Λίγα τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων
Κάτω από 10, δηλαδή 6-7 τμήματα, είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων στα πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων στην επικράτεια είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η επιφυλακή και η επιτήρηση παραμένουν.

Περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται εκεί όπου οι γονείς παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, «γι’ αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας», ανέφερε η κ. Κεραμέως.
«Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο», είπε η κυρία Κεραμέως αναφορικά με τις αντιδράσεις στα εμβόλια, οι οποίες, όπως είπε, έχουν κατευναστεί και με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.

Ηχηρή απάντηση νεολαίας με υπευθυνότητα»
Οι φοιτητές με ποσοστό πρώτης δόσης εμβολιασμού στο 77% και οι καθηγητές με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης άνω του 91% έδωσαν απάντηση υπευθυνότητας, είπε η κ. Κεραμέως. Αναφέρθηκε συγχρόνως σε «τρία επιπλέον εργαλεία» για τα Πανεπιστήμια:

  • κονδύλια για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού
  • πανεπιστημιακή πλατφόρμα  edupass.gov.gr, «είναι εργαλείο για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για δια ζώσης διδασκαλία»
  • κινητές μονάδες εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια

Τα ποσοστά εμβολιασμού στις Θεολογικές Σχολές είναι υψηλά σε σχέση με άλλες, καθώς ο αριθμός φοιτητών είναι μικρότερος είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Νίκη Κεραμέως, υπενθυμίζοντας ότι και ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε «ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα».

Share.

Comments are closed.