Ακόμα εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram και WhatsApp – Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο

0

Ακόμα είναι εκτός λειτουργίας οι πλατφόρμες Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger, καθώς υφίστανται μαζική βλάβη επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες στην παρακολούθηση των πλατφορμών.
Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν σήμερα μαζική βλάβη.
Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mike Schroepfer, στο Τwitter, αναφέρει: «Ειλικρινά συγγνώμη σε όλους όσοι επηρεάζονται από τις διακοπές των υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το Facebook. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την αποκατάστασή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα».


Εκείνο που μεταδίδεται είναι ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν μπορούν να μπουν καν στο κτίριο!
Συγκεκριμένα η ρεπόρτερ τεχνολογίας των «ΝYTimes», η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας γράφει σε twitter ότι οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.


Παράλληλα η ρεπόρτερ του αμερικανικού μέσου που ασχολείται με την τεχνολογία προσθέτει πως οι εργαζόμενοι στη Facebook παρατήρησαν πως δεν λαμβάνουν email τα οποία έχουν αποστολείς εκτός της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι φέρεται να μην έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς μηχανισμούς διαχείρισης. «Όχι μόνον οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές του Facebook δεν είναι διαθέσιμες για το κοινό, αλλά και οι εσωτερικοί μηχανισμοί και οι πλατφόρμες επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του Workplace» γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος των «New York Times», Ryan Mac. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία δουλειά», προσθέτει.
Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν από τις 18:00 χθες μαζική βλάβη.
Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.
Οι ειδικοί του διαδικτύου υποθέτουν πως η βλάβη, που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ενδεχομένως να οφείλεται σε λάθος που εντοπίζεται στο DNS που αφορά στις ιστοσελίδες της πλατφόρμας.

Ως γνωστόν το Internet χρησιμοποιεί ένα κατανεμημένο σύστημα ονοματοδοσίας που ονομάζεται Domain Naming System (DNS). Το σύστημα DNS μάς επιτρέπει να αναφερόμαστε σε υπολογιστές και άλλες συσκευές, όπως τα γνωστά μας rooter, που διαμοιράζουν το διαδίκτυο στις οικιακές συσκευές, με ονόματα και όχι με την IP διεύθυνση, η οποία είναι δύσκολη να τη θυμάσαι και άβολη στη χρήση.
Πάντως παρόμοιο τεχνικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο παρελθόν, θέτοντας εκτός λειτουργίας μεγάλους ιστότοπους τον τελευταίο χρόνο.
Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, όπως σημειώνει το BBC, αρκούσε ένας μόνο χρήστης που άλλαξε τα στοιχεία του λογαριασμού του για να προκληθεί blackout, που διήρκεσε πάνω από μία-δύο ώρες, τον περασμένο Ιούνιο.

Share.

Comments are closed.