Συνελήφθη στην Αθήνα 34χρονος για συμμετοχή στον ISIS

0

Στη σύλληψη νεαρού Ιρακινού προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά από πληροφορίες ότι είναι μέλος του ISIS.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Ιρακινός, έχει 4 παιδιά, ενώ έχει κάνει αίτηση για άσυλο που απορρίφθηκε δύο φορές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους και βίντεο που πιστοποιεί τη συμμετοχή του 34χρονου στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Για τη σύλληψή του συνεργάστηκαν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην κατοχή τους από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Ο φερόμενος ως μέλος του ISIS κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε.
Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
«04-10-2021: Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.
Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Share.

Comments are closed.