Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

0

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας την απεργία των εκπαιδευτικών από την διαδικασία Αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών την κήρυξε παράνομη, στηλίτευσε την επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επέλεξε να επιλύσει το πρόβλημα με την προσφυγή στα δικαστήρια, αντί να επιμείνει στη διαδικασία του θεσμικού διαλόγου.
“Η απαραίτητη, για κάθε σύγχρονο κράτος, διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολικών μονάδων και  μαθησιακού αποτελέσματος, θα αποτυγχάνει να εφαρμοσθεί, όσο αντιμετωπίζεται ως λάφυρο ενός πολέμου που θα έχει μόνο ηττημένους. Η διαχείριση αυτή είναι ευθύνη της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Η εξέλιξη στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από κανέναν. Όσο δεν βρίσκεται ο κοινός τόπος μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων, το μόνιμο εξιλαστήριο θύμα θα παραμένουν οι μαθητές και το δημόσιο σχολείο”.

Share.

Comments are closed.