Ερυθρόλευκος θρίαμβος επί της Φενέρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη

0

«Αυτοκρατορική» εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε άνετα με 0-3 της Φενερμπαχτσέ και πέτυχε ένα ιστορικό διπλό, συνεχίζοντας μόνο με νίκες στους ομίλους του Europa League.
Με κορυφαίο του γηπέδου τον Γιώργο Μασούρα και άξιο συμπαραστάτη τον Τικίνιο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση σχεδόν σε όλο το ματς, πέτυχαν μια σπουδαία νίκη και έχουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος με 6 βαθμούς σε δύο ματς, ενώ η Φενερμπαχτσέ έμεινε στον έναν βαθμό. Νίκη για την Άιντραχτ επί της Αντβέρπ στο επόμενο ματς του ομίλου. Η γερμανική ομάδα φτάνει στους 4 βαθμούς, ενώ οι Βέλγοι μένουν ουραγοί με κανέναν βαθμό.

Το ματς
Η καλή ημέρα φάνηκε από την αρχή, καθώς ο Ολυμπιακός, με το εξαιρετικό στήσιμο του Μαρτίνς, βραχυκύκλωσε την τουρκική ομάδα και κατάφερε μόλις στο 6ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με φοβερό γκολ του Τικίνιο έπειτα από ασίστ του Μασούρα.
Στην προσπάθειά της να αντιδράσει η Φενερμπαχτσέ βρήκε απέναντί της έναν καλά διαβασμένο αντίπαλο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε και τις κατάλληλες ευκαιρίες να βάλει και δεύτερο γκολ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Καμαρά δεν τα κατάφερε.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση και περίπου μέχρι το 60’ έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Πέλκα.
Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Αγκιμπού να μην βρίσκει δίχτυα στο 58’, αλλά, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μασούρας δεν αστόχησε. Ο διεθνής επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα του Τικίνιο και έκανε το 2-0 βάζοντας γερά τα θεμέλια για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, οι Τούρκοι φίλαθλοι αποδοκίμαζαν έντονα τους παίκτες της Φενέρ και ο Μασούρας έδωσε διαστάσεις θριάμβου κάνοντας το 0-3 στο 83’.

Συνθέσεις
Φενερμπαχτσέ (Βίτορ Περέιρα):
Mπαγιντίρ, Κιμ, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι, Χακάν (75′ Μάιερ), Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντιόγλου (84′ Σανλιτούρκ), Ρόσι (70′ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75′ Γκιουμούσκαγια).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Μπα (46′ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμ

Μαρινάκης: Ελλάδα, Θρύλος και Θρησκεία μέσα στην Τουρκία
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV για το σπουδαίο 3-0 του Ολυμπιακού με τη Φενέρ δήλωσε:

«Σίγουρα είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Ειδικά με αυτή τη νίκη εδώ μέσα στην Πόλη. Στην Πόλη μας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ζήσαμε ιστορικές στιγμές. Μου θύμισε το 2012 αλλά όταν κερδίσαμε στο μπάσκετ. Μέσα εδώ στην Κωνσταντινούπολη. Για εμάς – κοιτάξτε – αυτό ήταν κάτι πολύ μεγάλο και είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες. Είναι απλό. Είναι μερικές λέξεις.
Ελλάδα, Θρύλος, Θρησκεία μέσα στην Τουρκία. Αυτό τα λέει όλα. Είμαστε πάρα πλύ χαρούμενοι για αυτό. Ευχαριστούμε τους παίκτες μας. Τον προπονητή μας. Το προπονητικό team. Παίξαμε δυνατά. Παίξαμε όπως πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός και αυτήν την επιτυχία θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Όμως οι πανηγυρισμοί τελειώνουν σήμερα το βράδυ. Την Κυριακή έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, ενωμένοι, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να νικήσουμε.
Εμείς δεν σταματάμε ξέρετε και στα δύσκολα ονειρευόμαστε. Αυτό πρέπει να το βλέπουν ορισμένοι φίλοι μας που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα γιατί αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού είναι μία μεγάλη ομάδα. Αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες και από ένα πολύ καλό προπονητή και από μία διοίκηση που κάθε μέρα είναι δίπλα σε όλους και λύνει προβλήματα. Εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να ανεβάζουμε τον Ολυμπιακό μας όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ελλάδα μας και στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνω σήμερα είναι μία τεράστια νίκη αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες εδώ μέσα στην Πόλη μας.»

Share.

Comments are closed.