«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» – Αγία Παρασκευή: Να μην χαθεί η τελευταία ευκαιρία για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια

0

Γ. Μυλωνάκης: Υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθωθεί το master plan ενσωματώνοντας τις ανάγκες όλης της κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής

Η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής παρουσίασε το σχέδιο γενικής διάταξης (master plan) του υπό σχεδίαση Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια. Ένα έργο που για πολλά χρόνια περιμένουν τόσο τα αθλητικά σωματεία της πόλης, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες.
Αν και ο κ. Ζορμπάς έσπευσε να τονίσει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι «το αποτέλεσμα τετράμηνης διαβούλευσης μεταξύ αθλητικών συλλόγων, πολιτιστικών φορέων της πόλης μας, αλλά και των ίδιων των δημοτών», «ξέχασε» να συμπεριλάβει σε αυτό όσες ρεαλιστικές προτάσεις κατατέθηκαν πολύ έγκαιρα, προκειμένου το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια να μην μετατραπεί σε αθλητικό Νταχάου, αλλά να αποτελέσει πραγματική όαση ψυχαγωγίας και αθλητισμού για όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.
Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», από τον Μάιο του 2020, έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για το τι πρέπει να περιέχει ο συγκεκριμένο χώρος, προκειμένου να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά και με λειτουργικό τρόπο τις ανάγκες τόσο των αθλητικών σωματείων, όσο και των πολιτών. Ωστόσο, ο κ. Ζορμπάς, όπως συνηθίζει, τις αγνόησε, εμμένοντας σε ένα σχέδιο που δεν λαμβάνει υπόψη του το σύνολο των αναγκών της κοινωνίας, αλλά ικανοποιεί μόνο και εν μέρει κάποιες συγκεκριμένες αθλητικές ανάγκες.
Επειδή το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια είναι ένα μεγάλο έργο, που θα χαρακτηρίζει την πόλη μας για τα επόμενα πολλά χρόνια, καλούμε τη δημοτική αρχή να σκεφτεί προοπτικά, αναλογιζόμενη και τις αυριανές ανάγκες των πολιτών και να εντάξει στο υπό εξέταση master plan τις προτάσεις μας, οι οποίες αφορούν:

  • Να αποφασίσουμε συνολικό σχέδιο αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών της πόλης μας.
  • Να διαμορφώσουμε εναλλακτικά σενάρια βιωσιμότητας του Αθλητικού Κέντρου με άξονα τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας.
  • Να αντιμετωπίσουμε το Αθλητικό Κέντρο ως κέντρο γειτονιάς, που θα παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και θα έχει και χαρακτήρα αναψυχής.
  • Να πετύχουμε την πολυλειτουργικότητα και ευελιξία των υποδομών του κέντρου που είναι απαραίτητες λόγω των περιορισμένων υποδομών της πόλης.
  • Να διεξαγάγουμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την τελική διαμόρφωση του οικοπέδου, με στόχο την αναβάθμιση της γειτονιάς και την ενεργειακή αυτονομία του Κέντρου.

Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, σχολίασε:
«Η παρουσίαση του master plan από τον δήμαρχο κ. Β. Ζορμπά απέδειξε ότι στόχος του δεν είναι να αφήσει ένα οραματικό έργο στην πόλη, αλλά να ικανοποιήσει όπως-όπως τις αυξημένες ανάγκες των αθλητικών σωματείων.
Ωστόσο, το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια αφορά όλη την Αγία Παρασκευή και θα πρέπει να το χαίρονται όλοι οι πολίτες τα επόμενα χρόνια. Είναι κρίμα να χαθεί η τελευταία ευκαιρία που έχουμε για να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα συνδυάζει αρμονικά τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία. Μια διοίκηση οφείλει να μη βλέπει μόνο το δέντρο, αλλά να φροντίζει για ολόκληρο το δάσος…
Καλούμε τον δήμαρχο να εντάξει στο master plan τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει ως δημοτική παράταξη και οι οποίες δεν αντιστρατεύονται το έργο, αλλά το βελτιώνουν και το καθιστούν προσβάσιμο για όλους τους συμπολίτες μας. Εξάλλου, θα είναι μια ευκαιρία να αποδείξει πως όταν μιλά για σύνθεση απόψεων για το καλό της πόλης, το εννοεί κι όλας
…».

Share.

Comments are closed.