Παρουσίαση βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη

0

«Οι διαδρομές των αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη, από τις εκδόσεις Ωκεανός, είναι ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας, βασισμένο στην αφήγηση ζωής του Βασίλη Γιαννακόπουλου, πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής και νυν αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Επικοινωνιών.
Η ξεχωριστή αυτή έκδοση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 19:00 στον αύλειο χώρο του Fouzer στην Αγία Παρασκευή (Ειρήνης 114 και Αμαρυλλίδος 1), ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • ο Κώστας Αρβανίτης (Ευρωβουλευτής – Δημοσιογράφος),
  • ο Αλέξης Μητρόπουλος (πρώην Πρόεδρος της Βουλής – Συνταγματολόγος),
  • ο Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης – Ιατρός) και
  • η Πένυ Καλύβα (Γενική Γραμματέας Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου).

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Γιάννης Πολίτης (Καθηγητής Παντείου – Δημοσιογράφος), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ιωάννα Κολλινιάτη (Δικηγόρος – Στιχουργός).

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο καμβάς του μυθιστορήματος, από το χτες στο σήμερα, αρχίζει από τις ρίζες του, με πρώτο ήρωα τον πατέρα του αιρετού, τον κυρ Γιάννη, το περήφανο «αετόπουλο» που ήθελε να φτερουγίζει λεύτερο στα Αρκαδικά βουνά. Από τα πέτρινα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου, των ξερονησιών έως την αναγκαστική μετανάστευση στην Αττική και τη βιοπάλη στο οικογενειακό σιδερωτήριο στον Τσακό της Αγίας Παρασκευής.

Ένα δύσκολο ξεκίνημα σε μια εποχή όπου τα φτερά της δημοκρατίας ξαναλαβώθηκαν γεμίζοντας και πάλι τα ξερονήσια. Όμως η φλόγα της λευτεριάς, της ελπίδας δεν έσβησε ποτέ. Σιγόκαιγε συντροφιά με το θρυλικό έφηβο Γιώργο Θαλάσση και τα ηρωικά πιτσιρίκια του μικρού ήρωα. Φούντωσε με τη δολοφονία του επαναστάτη γιατρού Τσε, με τον ματωμένο Μάη του 68, με το άγγιγμα ψυχής της φωνής της Μελίνας, με τις μουσικές μελωδίες του Μίκη, με το ξεσήκωμα του Πολυτεχνείου. Και έπειτα …τα ερωτοσκιρτήματα της νιότης, τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια, η σύντομη διαδρομή στην ΕΡΤ και το βαθύ αποτύπωμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Με κορυφαίο σταθμό το αντάμωμα στο σταυροδρόμι ενός δυνατού έρωτα που οδηγεί σε ένα μίγμα συναισθηματικής υπέρβασης και συγκρούσεων

Share.

Comments are closed.