Επισήμως στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

0

Και επίσημα σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης μπαίνει η Θεσσαλονίκη, αλλά και το Κιλκίς, η Λάρισα και η Χαλκιδική, σύμφωνα με τον χάρτη του Covid19.gov.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα επιδημιολογικής επιτήρησης του κορονοϊού της κυβέρνησης, οι παραπάνω περιοχές χρωματίστηκαν «κόκκινες» έπειτα από εισήγηση της επιτροπής ειδικών, που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.
Με αυτά και με αυτά πιά στο «κόκκινο» βρίσκονται μια σειρά από περιφερειακές ενότητες στη βόρεια Ελλάδα. Στο επίπεδο 4, θυμίζουμε, έχουν ήδη ενταχθεί η Πιερία, η Καβάλα, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Φλώρινα και η Ημαθία.

Τι προβλέπεται για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο 4
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» ισχύουν περιοριστικά μέτρα όπως:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Προβληματίζει η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη βόρεια Ελλάδα
Εκτός από το χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό που εμφανίζει συνολικά η βόρεια Ελλάδα, σημαντικό ρόλο στην έξαρση των κρουσμάτων φαίνεται να παίζει και η γειτνίαση με τα Βαλκάνια.

Έτσι η μετακίνηση των πληθυσμών, η επάνοδος των φοιτητών, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχουν βάλει το χεράκι τους, τονίζουν οι ειδικοί.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με μέλη της επιτροπής, δεν είναι η Θεσσαλονίκη αυτή καθ’ αυτή που έχει πρόβλημα, αλλά οι γύρω περιοχές, που εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.
«Βασικό πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει η Θεσσαλονίκη μονάδες. Έφτασε στο 95% πληρότητα. Υπάρχει ανησυχία, δεν το κρύβουμε», σημειώνουν καλά γνωρίζοντες τις νοσοκομειακές υποδομές.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner