Μάκης Γιομπαζολιάς*: Να προσέχουμε τι ακούμε και ποιους διαβάζουμε!

0

Ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την πολυπροβολή του και δεν δείχνει να υπολήπτεται τους τηλεμαϊντανούς.
Όμως η συμβολή του στην επιστημονική έρευνα και στην “ιχνηλάτηση” των εξελίξεων περί την πανδημία, που μας ταλαιπωρεί όλους, είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Μέχρι και “ημερολόγιο κορονοϊού” δημοσιεύει τακτικά, στην σελίδα του στο facebook, για όσους ενδιαφέρονται. Και εκεί τα λέει όλα ντόμπρα και σταράτα αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα. Για την πανδημία, για τις παραλλαγές του ιού, για τις εξελίξεις, για τις ευθύνες και για τις προοπτικές.
Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία, χωρίς την άδεια του, που δεν χρειάζεται αφού εκθέτει δημόσια τις θέσεις του, να γνωστοποιήσω το όνομα του και να προτρέψω όλους τους φίλους, να παρακολουθούν τα “ημερολόγια” του.
Είναι ο παθολόγος γιατρός Γιώργος Παππάς στα Ιωάννινα, σοβαρός ερευνητής των μολυσματικών ασθενειών, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Που δεν περιορίζεται στις επιστημονικές περγαμηνές του αλλά μελετάει καθημερινά και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην επιστήμη του και στην πανδημία. Που μετράει πολύ τα λόγια του αλλά και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Τελευταίο ενδιαφέρον πόνημα του το σημερινό ( 24-9-21 ) “ημερολόγιο” του. Όπου συγκεντρώνει όλα εκείνα που κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε λάθος, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλοι μας. Επιστήμονες, Μέσα Ενημέρωσης, τηλεμαϊντανοί, αμφισβητίες, απλοί πολίτες και κυρίως πολιτικοί και πολιτικάντηδες.
Από τα πολλά χρήσιμα που αναφέρει σήμερα, είναι καλό το Υπουργείο Παιδείας να προσέξει τα δέοντα, για την λειτουργία των Πανεπιστημίων δια ζώσης, βάσει μελέτης ξένου ΑΕΙ, που ο Γ. Παππάς και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Μ. Γουέλλες έχουν διανθίσει με δικές τους διαπιστώσεις και προτάσεις.
Μακάρι το Υπουργείο να ακούσει, για το καλό της υγείας και της παιδείας των νέων και όλων.
Εσείς φίλοι, παρακολουθήστε τα “ημερολόγια” του Γιώργου Παππά στο facebook και παροτρύνετε και άλλους, να το κάνουν.

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα 63  προηγούμενα άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα 63  προηγούμενα άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.