Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη – Συκεές τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους μισούς μαθητές

0

Το πρώτο κλείσιμο τμημάτων σχολείων λόγω κορονοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός.
Από χθες ένα τμήμα και από σήμερα ένα δεύτερο, στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε αναστολή, λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το voria.gr από χθες ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά, ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου ανέστηλε και αυτό τη λειτουργία του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τους 23 μαθητές.
Τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης μιλώντας στο voria.gr, ανέφερε ότι «δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρ’ όλα αυτά κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Share.

Comments are closed.