Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τη νομοθεσία τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

0

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ήρθε να προστεθεί σε αυτά και ένα ακόμη, από λίγους, ευτυχώς, γονείς που θέλοντας να επιβάλλουν τις απόψεις τους, εισβάλλουν στα σχολεία αδιαφορώντας για τη διατάραξη του παιδαγωγικού κλίματος που πρέπει να επικρατεί, προπηλακίζοντας εκπαιδευτικούς κι απειλώντας τους, επειδή εφαρμόζουν τους νόμους και ζητούν από όλους τους μαθητές να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που η Κυβέρνηση θέσπισε.
Οι εκπαιδευτικοί της Χώρας μας, έχουν δείξει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, έχουν εμβολιαστεί σε πολύ υψηλά ποσοστά και λειτουργούν τα σχολεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί, πραγματικά, ντροπή να σύρονται στα δικαστήρια, επειδή απλά κάνουν τη δουλειά τους.
Τη μεγαλύτερη, όμως, ντροπή αποτελεί η στάση της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας που μένουν απαθείς θεατές αυτού του φαινομένου
κι αρκούνται σε ευχολόγια, αντί να πάρουν μέτρα ουσίας και να προστατεύσουν τους εκπαιδευτικούς.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απαιτεί άμεσα να θεσπισθεί ακαταδίωκτο, για τους εκπαιδευτικούς που με ευσυνειδησία εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και τους μαθητές από την πανδημία. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο, δεν λύνει το πρόβλημα και δεν προστατεύει τους εκπαιδευτικούς, από δικαστικές περιπέτειες και έξοδα.
Η εγκύκλιος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας, να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές – αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς, που εκδόθηκε ύστερα από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.
Το πρόβλημα επίσης δεν λύνει, η φημολογούμενη κατάθεση τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση μήνυσης, καθώς το δικαίωμα στη μήνυση παραμένει.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν, άμεσα λύση στο θέμα. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αφεθούν ήσυχοι και απερίσπαστοι να επιτελέσουν το έργο τους.

Share.

Comments are closed.