Άτυπο debate μεταξύ Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Λοβέρδου, σε εκδήλωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

0

Το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής διεξάγεται σήμερα το απόγευμα σε πολιτική εκδήλωση. Θα λάβουν μέρος τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας και πιο συγκεκριμένα οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ θα απουσιάζει η Φώφη Γεννηματά.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία με θέμα «Η δημοκρατία σε δύσκολους καιρούς, κίνδυνοι και εγγυήσεις της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο».
Εκτός από τους τρεις υποψηφίους, θα παρέμβουν και οι καθηγητές Ξενοφών Κοντιάδης και Γιώργος Σωτηρέλης και θα μεταδοθεί από τις 18.00 ώς τις 21.00 διαδικτυακά μέσω Zoom, Facebook και YouTube
Τον συντονισμό θα κάνει ο καθηγητής Θεόδωρος Τσέκος, ενώ εισαγωγικά θα μιλήσει ο Μιχάλης Χάλαρης, γραμματέας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόσκληση, «οι σύγχρονες κοινωνίες βιώνουν οξυμένα προβλήματα. Είναι σε θέση οι κυβερνήσεις να τα αντιμετωπίσουν χωρίς να θυσιάζουν βασικές αρχές της δημοκρατικής διαδικασίας; Αν το όριο της ελευθερίας του κάθε πολίτη καθορίζεται από τα όρια της ελευθερίας των συμπολιτών του, με ποια κριτήρια πρέπει να ρυθμίζεται αυτή η σχέση ανάμεσα στις ατομικές ελευθερίες και το συλλογικό συμφέρον; Από την άλλη, πώς οι δημοκρατίες θα προστατεύσουν τα μέλη τους από τις πολιτικές της μετα-αλήθειας και της ψευδούς πραγματικότητας που χρησιμοποιούν οι αυταρχικοί λαϊκισμοί;».

Share.

Comments are closed.