Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος

0

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία συζητούν -και μάλλον βρίσκονται λίγο πριν την οριστική απόφαση-  να πάρουν πίσω της αρχική απόφαση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos, η οποία προέβλεπε ότι «οι μαθητές που του χρόνου θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και θα είναι υποψήφιοι για τις Σχολές  ΣτρατιωτικέςΑστυνομίας, Πυροσβεστικού  και Λιμενικού Σώματος, τις  προκαταρκτικές εξετάσεις (αγωνίσματα) δεν θα τις δώσουν τον Ιούνιο του 2022, αλλά το τρίτο δεκαήμερο του ερχόμενη Οκτώβρη η στα μέσα Νοεμβρίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτή η απόφαση αναμένεται να αλλάξει καθώς τα συναρμόδια υπουργεία ήδη εξετάζουν να δώσουν οι υποψήφιοι τις προκαταρκτικές εξετάσεις την Άνοιξη του 2022, έναν μήνα δύο πριν τον Ιούνιο, και όχι τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο, όπως πρόσφατα αποφασίστηκε.
Οι  ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων (δηλ. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα συναρμόδια υπουργεία αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο «λόγω του διπλού Μηχανογραφικού, ένα τον Ιούνιο κι ένα δεύτερο τον Αύγουστο  για την εισαγωγή στα ΑΕΙ,   που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος  2021-22».

Share.

Comments are closed.