Νίκη Κεραμέως: Με το εμβόλιο Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα – Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί

0

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε μεταξύ άλλων για τα ποσοστά των εμβολιασμών στους μαθητές καθώς και για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, κάνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
«Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνεται συνεχώς.
Μιλώντας στο Open η κ. κεραμέως σημείωσε πως «τα συχνά τεστ στα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοΐού» καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.
«Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα. Πλέον έχουμε το εμβόλιο. Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», τόνισε.
Απαντώντας στην ερώτηση για τα σχολικά τμήματα που θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».
Επιπλέον η υπουργός Παιδείας έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση στους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά λέγοντας ότι «πρέπει να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης».
Τέλος αναφερόμενη στους αρνητές γονείς μαθητών υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για το περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια τόνισε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της κ. Κεραμέως στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Share.

Comments are closed.