Κρούσματα κορονοϊού στη Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους

0

Μέχρι τώρα τέσσερεις μοναχούς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη με κορονοϊό. Οι μοναχοί εξετάστηκαν αρχικά, με ύποπτα συμπτώματα, από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου και από εκεί μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί και νοσούν από COVID-19.
Η Μονής Εσφιγμένου, η οποία θεωρείται παράνομη από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αριθμεί περί τους 110 φανατικούς μοναχούς και αποτελεί προπύργιο των αρνητών του εμβολιασμού. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών πρωτοστατούν σε εκτός του Αγίου Όρους διαδηλώσεις εναντίον του εμβολίου.
Διαρκώς διακηρύσσουν ότι δεν πιστεύουν ότι ο ιός υπάρχει ή ότι αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο και έρχονται σε επαφή με πιστούς στην κοσμική κοινωνία χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σύγχυση για το εάν η μονή, που δεν διατηρεί επαφές με την υπόλοιπη αγιορείτικη κοινωνία και τις επίσημες εκκλησιαστικές ή κοσμικές αρχές, θα τεθεί ή όχι σε καραντίνα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των νοσηλευομένων είναι και ο υπ’ αριθμόν 2 στην ιεραρχία της μονής, ο οποίος εθεάθη να διαδηλώνει στην «πρώτη γραμμή» των αντιεμβολιαστικών συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα κι με το που επέστρεψε στον Άθω εμφάνισε κορονοϊό και είναι άγνωστο εάν έχει μολύνει και άλλα μέλη του κοινοβίου.

Share.

Comments are closed.