Στο Προεδρικό Μέγαρο Γιάννης, Αλεξ και Βερόνικα Αντετοκούνμπο – «Πάντα αισθανόμασταν και ήμασταν Ελληνες» [Βίντεο]

0

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδελφό του Άλεξ και τη μητέρα του, Βερόνικα. Ο βενιαμίν της οικογένειας μαζί με τη μητέρα του πολιτογραφήθηκαν τιμητικά χθες Έλληνες πολίτες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μετά την ορκωμοσία τους, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Βερόνικα, τον Γιάννη και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο και συζήτησαν για την Ελλάδα και την Αμερική, για τους δύσκολους καιρούς που πέρασε η οικογένεια, την αγάπη για το μπάσκετ, το NBA, την Εθνική Ελλάδας και την κινηματογραφική ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα μας.
Η συνάντηση των Αντετοκούνμπο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ζητά συγγνώμη από την Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι «έχω τα παιδιά, είχα και προπόνηση στις 8:30» και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον δικαιολογεί προσθέτοντας ότι «σήμερα έχουμε και την κίνηση λόγω της συνόδου EUMED 9».
«Νιώθαμε πάντα Έλληνες και η εξέλιξη αυτή (σ.σ. με την πολιτογράφηση) αποτελεί απλά μια σφραγίδα», συνέχισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την Κατερίνα Σακελλλαροπούλου να σημειώνει «ξέρω ότι πάντα νιώθατε Έλληνες» συγχαίροντας την κυρία Βερόνικα για τα παιδιά της.
Ο πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς σημείωσε από την πλευρά του πως «είναι ιστορικό ότι είσαστε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχαριστώ που μας καλέσατε σαν οικογένεια. Πάντα Έλληνες νιώθαμε, πήγαμε σε ελληνικό σχολείο, ξέρουμε ελληνικά, ξέρουμε την ελληνική κουλτούρα και αυτό έβαλε τη σφραγίδα». «Πάντα ένιωθα home (μτφ. πατρίδα) την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
«Πάντα μπορεί κανείς να έχει και μια δεύτερη ή τρίτη πατρίδα», απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ απευθυνόμενη στον Γιάννη του είπε «είστε πρότυπο για όλα τα παιδιά. Το να έχουν τα παιδιά τη φωτογραφία σου στο δωμάτιό τους είναι ένα βάρος αλλά αυτό το κερδίζει κανείς με την παρουσία του και το ύφος του. Αυτό το παίρνει κανείς από το σπίτι του. Σας τιμούν ιδιαίτερα όλα αυτά».
Όταν, μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα εκείνος της απάντησε ότι «φέρνω στην Ελλάδα τους γιους και την κοπέλα μου, κάνουμε διακοπές εδώ. Δουλεύω στην Αμερική».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ από τη συνάντηση

Share.

Comments are closed.