Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.): Με αφορμή τον επεισοδιακό αγιασμό σε σχολείο του Νομού Φλώρινας

0

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ελλιπέστατα!
Η απουσία στοιχειώδους σχεδιασμού και πρόνοιας για την εξασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να  συγχρωτίζονται σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών.
Παρά το γεγονός πώς στην πρώτη μόλις  μέρα της σχολικής χρονιάς τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε μαθητές άγγιξαν  τα 1000, Αρχιμανδρίτης επιτέθηκε φραστικά σε Διευθύντρια σχολείου, επειδή τον προέτρεψε να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αλλά και οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν τάχθηκαν με το αυτονόητο αλλά παραβίασαν τα μέτρα.
Είναι απαράδεκτο πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους να απαιτούν την καταστρατήγηση των κανόνων και να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που με την υπεύθυνη στάση τους προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους.
Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών μας και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία  με όλα τα πρόσφορα μέσα που μας παρέχει  η επιστήμη και η δημοκρατία μας! 

Share.

Comments are closed.