Μιχάλης Καρχιμάκης: Έκλεισαν δυο χρονιά από την αθώωση μου σε μια στημένη πολιτική σκευωρία

0

Με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης αναφέρεται στην προ διετίας πανηγυρική του αθώωση το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά από κατα-δίωξη παρωδία που είχε βιώσει για 6 ολόκληρα χρόνια.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καρχιμάκη
«Οι αρχές και οι αξίες που πορευόμαστε στη ζωή δεν υποχωρούν δεν αλλοιώνονται όσο και αν μας χτυπούν.
Δύο χρόνια πριν, σαν σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αποφάσισε πανηγυρικά την αθώωσή μου από την γνωστή κατα-δίωξη παρωδία που είχα βιώσει για 6 ολόκληρα χρόνια.
Μια περιπέτεια στην οποία αναμετρήθηκαν αξίες και ιδανικά και στο εδώλιο βρέθηκε μαζί με μένα ένας κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, η κοινοβουλευτική ελευθερία και ο συνταγματικά προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έχω υποσχεθεί ότι θα αναφέρομαι στην προσωπική μου μάχη.
Όχι όμως για να θυμίσω τον αγώνα και την αγωνία μου.
Αλλά για να θυμίσω σε όλους όσοι βιώνουν τον ατομικό τους Γολγοθά, προσωπικό, ηθικό κοινωνικό η επαγγελματικό, ότι στο τέλος έρχεται η δικαίωση και η λύτρωση.
Με μια όμως προϋπόθεση.
Να μένει κάνεις σταθερός στα πιστεύω και στις αρχές του, να μην παρεκκλίνει από τις αξίες του και κυρίως να μη διστάζει να αντιστέκεται όταν νιώθει ότι καταπατώνται οι θεσμοί, τα κοινωνικά η ατομικά δικαιώματα του ίδιου και των διπλανών του.
Τίποτα σημαντικότερο, άλλωστε, δεν υπάρχει στην πορεία της ζωής μας από τον διαρκή αγώνα και την προσπάθεια μας, να υπερασπιζόμαστε αξίες και ιδανικά, ακόμα και αν γι’ αυτό θα χρειαστεί να πληρώσουμε το τίμημα της επιλογής μας

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρχιμάκης είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας.
Η υπόθεση που είχε κρατηθεί σε δικαστική εκκρεμότητα για 6 χρόνια και είχε αρχικά ενσωματωθεί στη δικογραφία για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία», χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση.
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε γιατί, με αφορμή ερώτησή του στη Βουλή το 2006 για τα ελικόπτερα Σινούκ, επικαλέστηκε απόρρητο έγγραφο.

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπ. βουλευτής Β΄ Αθήνας Δυτικού Τομέα, καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 53 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.