Παραιτήθηκε από την ΕΠΟ o Θοδωρής Ζαγοράκης – Οι πιθανοί λόγοι που τον οδήγησαν στην «έξοδο»

0

Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο έπος του 2004 και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκε από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).
Το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της Ομοσπονδίας για την απόφασή του. Στη συνεχεία πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε ραντεβού με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη για να του υποβάλλει την παραίτησή του.
Το Novasports.gr, αναφέρει ότι για τους λόγους που συντέλεσαν για να παρθεί αυτή η απόφαση, θα πρέπει να περιμένουμε να τοθυς δούμε σε ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Γιατί παραιτήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης
Εκείνο που μπορεί αρχικά κάποιος να εικάσει, είναι πως ο Ζαγοράκης δεν ανέχτηκε την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον «πόλεμο του παρασκηνίου» για κυριαρχία στη μεγαλύτερη ελληνική Ομοσπονδία.
Πιπλέον μπορεί να εικάσει κανείς ότι ένιωθε ότι δεν στηριζόταν σε αυτή την προσπάθειά του στο βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμούσε, παρότι απολάμβανε της εμπιστοσύνης και των τεσσάρων «μεγάλων», παρά το γεγονός ότι την υποψηφιότητά του είχαν στηρίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επισημοποίηση της παραίτησης, προβλέπει σύγκληση διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.

Share.

Comments are closed.