ΚΙΝΑΛ: Μπροστά μας η ΔΕΘ και μετά συνεδρίαση ΚΠΕ – Τέρμα οι εσωκομματικές συζητήσεις μέχρι τη ΔΕΘ

0

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έχει δύο ακόμα σημαντικά «ραντεβού» μέσα στον Σεπτέμβριο. Έτσι μετά την εκδήλωση για τα 47 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά τα βλέμματα όλων θα στραφούν στη σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στο τέλος του μήνα.
Πάντως η συνεδρίαση της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι ακόμα σαφές πότε ακριβώς θα γίνει. Οι επικρατέστερες αυτή την ώρα ημερομηνίες είναι είτε το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου, είτε μία εβδομάδα αργότερα, το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου.
Δεδομένο είναι ότι, όποτε και να γίνει, σε αυτή τη συνεδρίαση, το Σώμα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος θα κληθεί να αποφασίσει τόσο για τον χρόνο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, όσο και για τον οδικό χάρτη σχετικά με τις στις διαδικασίες των εκλογών.
Σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δεν πρόκειται να ανοίξει κανενός είδους εσωκομματική συζήτηση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ. Βασικό ζήτημα για εκείνη, εξάλλου, παραμένει η πορεία της παράταξης και το πώς θα ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά της, κάτι που δεν κάνουν -σύμφωνα πάντα με όσα αφήνουν να εννοηθούν οι ίδιες πηγές- οι συνυποψήφιοί της για την ηγεσία του κόμματος.
Πάντως, λένε οι ίδιοι πηγές, ότι τα μηνύματα από έρευνες είναι θετικά και δείχνουν καλή ροή του Κινήματος Αλλαγής, με ποσοστά σταθερά πάνω από το 8,5% και με αυτό το δεδομένο στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η Φώφη Γεννηματά πρέπει να συνεχίσει στο μοτίβο που ακολουθεί μέχρι σήμερα, δίνοντας την μάχη για την παράταξης από την πρώτη γραμμή.
Φυσικά κάτι τέτοιο, αν επιβεβαιωθεί, θα τονώσει ακόμα περισσότερο το αρχηγικό της προφίλ, και θα οδηγήσει με αυτόν τον «αέρα» το κόμμα στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, που θα κλείσει και το θέμα των διαδικασιών για την αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας στο κόμμα.
Τέλος για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, το πλέον πιθανό μέχρι σήμερα, είναι είτε το τέλος του Νοεμβρίου, είτε πάντως μέχρι το τέλος του 2021 και τούτο γιατί άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν.

Share.

Comments are closed.