Το όνομα του αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Γιώργου Μπίζου πήρε η πλατεία του Βασιλιτσίου Μεσσηνίας

0

Με μια σεμνή τελετή, η Τοπική Κοινότητα Βασιλιτσίου και ο Δήμος Πύλου -Νέστορος τίμησε χθες τον εκλεκτό Μεσσήνιο Αγωνιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επιστήθιο φίλο του Νέλσον Μαντέλα Γιώργο Μπίζο, ονοματοδοτώντας την πλατεία του χωριού σε «Πλατεία Γεωργίου Αντ. Μπιζου». Η ονοματοδοσία αυτή αποτελεί ένδειξη τιμής στο πρόσωπο και το έργο του σπουδαίου Έλληνα της Διασποράς, που αγωνίστηκε εφ’ όρου ζωής για πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, στο πλευρό του Νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.
Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση της ζωής και του έργου του Γ. Μπίζου, από τον ειδικό σύμβουλο του δήμου Κωνσταντίνο Ψυχάρη. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η πρέσβης της Νοτίου Αφρικής Μπερύλ Σισούλου, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλιτσίου Νίκος Στέλιος Τομαροπανάγος, καθώς και συγγενείς του αείμνηστου δικηγόρου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τόσο ο γιος του δικηγόρου Αλέξανδρος Μπίζος και η εγγονή του Σοφία Μπίζου, όσο και η ίδια η πρέσβης, μίλησαν για τα κοινά τους βιώματα με το τιμώμενο πρόσωπο, περιγράφοντάς τον ως έναν σεμνό άνθρωπο, ο οποίος παρά τις δυσκολίες της ζωής υπήρξε αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ και του ρατσισμού. «Ευχαριστούμε το Βασιλίτσι και την Ελλάδα για τον άνθρωπο που μας χάρισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρέσβης.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με την επιγραφή ονομασίας της πλατείας, καθώς επίσης η απονομή τιμητικών ενθυμημάτων του δήμου στην πρέσβη και την οικογένεια Μπίζου.

Share.

Comments are closed.