Το Γνήσιο της υπογραφής με ένα κλικ μέσω του gov.gr – Τέλος στην ταλαιπωρία μετά από έναν αιώνα

0

Το «γνήσιο της υπογραφής» αναμένεται να ενταχθεί στις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες, μέσω του gov.gr, με ένα… κλικ, προκαλώντας επανάσταση στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος.
Ανάμεσα στις άλλες καινοτόμες διαδικασίες (εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ) που απαλλάσσουν τον πολίτη από την ταλαιπωρία, γιατί  γίνονται πλέον με ένα κλικ από τον υπολογιστή μας, σε λίγο θα περιληφθεί και το «γνήσιο της υπογραφής». Η ψηφιακή αυτή καινοτομία είναι ήδη έτοιμη και απομένει μόνο η ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών για να «ανέβει» και να είναι διαθέσιμη στο κοινό.
Η υπηρεσία αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες και θα επιτρέπει στους πολίτες να θέτουν ηλεκτρονικά την υπογραφή τους σε έγγραφο με οποιονδήποτε τίτλο και για οποιοδήποτε περιεχόμενο. Μάλιστα η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ανάλογη με αυτή της ηλεκτρονικής έκδοσης εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης.
Η διαδικασία είναι τόσο απλή που θα μπορεί ο καθένας να την χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα ο πολίτης θα εισέρχεται στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Στη συνέχεια θα αναρτά προς υπογραφή το έγγραφο και θα επιλέγει τα σημεία που θέλει να μπει η υπογραφή του. Σε περίπτωση που δεν έχει δηλώσει τον αριθμό του κινητού του στο Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, θα πρέπει να το επιβεβαιώσει μέσω των κωδικών Web Banking. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το έγγραφο θα είναι διαθέσιμο για εκτύπωση ή ηλεκτρονική αποστολή.

Share.

Comments are closed.