Κορονοϊός: Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά – Προειδοποίηση από Γκάγκα για τα σχολεία

0

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, το τελευταίο διάστημα σε παιδιά.
Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας έως και 17 ετών παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτά:

  • Τον Απρίλιο τα κρούσματα ήταν 802.
  • Τον Μάιο τα κρούσματα ήταν 011.
  • Τον Ιούνιο τα κρούσματα ήταν 962.
  • Τον Ιούλιο τα κρούσματα ήταν 948.
  • Τον Αύγουστο τα κρούσματα ήταν 191.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, η πορεία των κρουσμάτων κατέγραψε ραγδαία αύξηση τον Ιούλιο, όταν σημειώθηκαν και συρροές και σε κατασκηνώσεις και, δυστυχώς, συνεχίστηκε και τον Αύγουστο.
Αυτά τα στοιχεία ανησυχούν τους ειδικούς ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων.

Οι προειδοποιήσεις Γκάγκα
Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και στο τι θα συμβεί στην περίπτωση που υπάρξει μετάδοση αναφέρθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σε δηλώσεις της στο OPEN, η κα Γκάγκα έκανε λόγο για πολύ προσεκτικά βήματα, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στα σχολεία θα παρακολουθείται.
«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Θα το δούμε, θα το παρακολουθήσουμε αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα. Η παρακολούθηση γίνεται, με το ένα κρούσμα δεν θεωρούμε ότι θα είναι άλλα 30 και δεν το είδαμε μέχρι στιγμής στα σχολεία. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό, αλλά δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε», τόνισε.
Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφερε πως «αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%. Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Δύο είναι τα τινά: Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας. Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός» επικαλούμενη την περίπτωση της Δανίας η οποία, με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών, δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα.

Share.

Comments are closed.