Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και ο Χάρης Καστανίδης

0

Ο Χάρης Καστανίδης με δήλωση του έκανε γνωστή την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι σίγουροι υποψήφιοι είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο προσετέθη κι άλλος ένας που θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.
Ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Καστανίδης ανακοινώνοντας την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών» στην ανακοίνωση του.
Η ανακοίνωση του κ. Καστανίδη δεν εξέπληξε κανέναν, δεδομένου ότι εδώ και καιρό όλοι οι υποψήφιοι έκαναν τους σχεδιασμούς τους, υπολογίζοντας αυτή την υποψηφιότητα.
Βέβαια η κίνηση αυτή διαφοροποιεί το σκηνικό της μάχης για την πρωτιά της πρώτης Κυριακής των εκλογών η οποία θα είναι καθοριστική για τις παραπέρα εξελίξεις.
Παράλληλα, εκτιμάται θα δώσει περισσότερο πολιτικό χρώμα στη διαδικασία για την ηγεσία καθώς ο κ. Καστανίδης που δεν κατέρχεται στη διαδικασία ως φαβορί, αναμένεται να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης κρίσιμα θέματα για τον πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό του Κινήματος Αλλαγής.

Η δήλωση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη
«Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη.
Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ.
Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών.
Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.
Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών.

Χάρης Καστανίδης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής»

Share.

Comments are closed.