ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ: Άμεση έκδοση των οριστικών αποφάσεων και του ΕΦΑΠΑΞ, σε συντάξεις που εκκρεμούν για τους πυρόπληκτων.

0

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.), με ανοιχτή επιστολή του, ζητά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την κατ’ εξαίρεση και άμεση έκδοση των οριστικών αποφάσεων και του ΕΦΑΠΑΞ, σε συντάξεις πυρόπληκτων που εκκρεμούν.

Αναλυτική η επιστολή του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.
«Προς: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη
Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ζητά κατ’ εξαίρεση την άμεση έκδοση των οριστικών αποφάσεων και του ΕΦΑΠΑΞ, σε συντάξεις πυρόπληκτων που εκκρεμούν.
Το Δ.Σ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων, τα οποία επιβάλλεται συνεχώς να διευρύνονται και να αναπροσαρμόζονται καλύπτοντας μέρος των μεγάλων αναγκών που προκύπτουν δίνοντας προτεραιότητα στην ταχύτατη-άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές.
Είναι προφανές ότι οι ανάγκες των εν λόγω συμπολιτών μας, συνεχώς θα μεγαλώνουν, καλούμενοι να στηρίξουν τις οικογένειές τους που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές. Το ποσό της προσωρινής σύνταξης, για όσους το εισπράττουν, είναι μηδαμινό δεν επαρκεί, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της καταστροφής  και δεν τους βοηθά να ξανασταθούν στα πόδια τους.
Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας και  Οικονομικών, να προχωρήσουν ταχύτατα τις σχετικές αποφάσεις και διαδικασίες.

Για το Δ.Σ.
            Ο Πρόεδρος                 Η Γ. Γραμματέας
Ν. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ             Π. ΜΟΥΡΙΚΗ
»

Share.

Comments are closed.