Γερμανία: Σταθερά πρώτο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σύμφωνα με ακόμη μία δημοσκόπηση

0

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», οι Σοσιαλδημοκράτες, Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz),  επιτυγχάνουν αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μια εβδομάδα και θα ελάμβαναν 25% αν διεξάγονταν αυτήν την Κυριακή οι εκλογές.
Έτσι, οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται τώρα σαφώς των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ (Armin Laschet)και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), των οποίων το ποσοστό μειώνεται κατά τρεις μονάδες σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας και ανέρχεται πλέον στο 20%.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι Πράσινοι, Ανναλένα Μπέρμποκ (Annalena Baerbock), χάνουν επίσης 0,5% και το ποσοστό τους μειώνεται στο 16,5%. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) αυξάνει το ποσοστό του κατά 0,%5 και ανέρχεται στο 13,5%. Σταθερά παραμένουν τα ποσοστά των κομμάτων Εναλλακτική για την Γερμανία (ακροδεξιοί) (AfD),11% και της Αριστεράς (Die Linke), 7%.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Insa, εάν τα προγνωστικά επαληθεύονταν θα ήταν δυνατοί πέντε κυβερνητικοί συνασπισμοί: τέσσερις από αυτούς υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) και τους Πράσινους, είτε με Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) και Φιλελευθέρους (FDP), είτε με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP), είτε ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και την Αριστερά.
Αν δεν προκύψει κάποιος από αυτούς, τότε θα ήταν δυνατός και ο σχηματισμός κυβέρνησης υπό τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) με τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα.

Share.

Comments are closed.