Ανατροπή ανασχηματισμού: Ο Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

0

Μεγάλη ανατροπή μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, καθώς με δήλωσή του ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε πίσω και δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Πρώτη φορά συμβαίνει νέος υπουργός να ανακοινώνεται ότι αναλαμβάνει υπουργείο και μετά την επίσημη ανακοίνωση να κάνει πίσω, φοβούμενος τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγγελος Αποστολάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, με τη συζήτηση να διεξάγεται σε πολύ έντονο ύφος, ενώ ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕθΑ είχε αντίστοιχη επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου τον ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να αποδεχθεί τη θέση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη:
«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.
«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στο ieidiseis.

Τι προηγήθηκε της μη αποδοχής
Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και του ονόματος του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, υπήρξαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα , έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά για την επιλογή Αποστολάκη ως διακομματικού χαρακτήρα, ειδικά μετά τα όσα καταστροφικά έγιναν φέτος το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές.
Ωστόσο, η ανακοίνωση της υπουργοποίησης Αποστολάκη και η κυβερνητική διαρροή ότι υπήρξε επικοινωνία του Μαξίμου με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ προκάλεσε την «έκρηξη» της Κουμουνδούρου που αντέδρασε

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
«Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους.
Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.
Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα

Share.

Comments are closed.