Υπό συζήτηση η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – Ποιοι παίρνουν σειρά

0

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκτλός από τους εργαζόμενους στην υγεία, συζητά  πλέον η κυβέρνηση.
«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», ανέφερε χθες μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Να τονιστεί ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται  υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Αστυνομία Πυροσβεστική: Ανεμβολίαστο το 28% των αστυνομικών και το 43% των πυροσβεστών
Προβληματισμό προκαλούν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που παρατηρούνται στο ένστολο προσωπικό.
Αναλυτικά τα στοιχεία ανα σώμα:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
61,53% εμβολιασμένοι-33.841 αστυνομικοί

28,47% ανεμβολίαστοι-15.658 αστυνομικοί
10% οι νοσήσαντες-5.500 αστυνομικοί
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
57% Εμβολιασμένοι (6.840 πυροσβέστες)

43% ανεμβολίαστοι (5.160 πυροσβέστες)
ΛΙΜΕΝΙΚΟ
65% Εμβολιασμένοι (4.782 λιμενικοί)

35% ανεμβολίαστοι (2.574 λιμενικοί)

Ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν μετά το προσωπικό υγείας στην υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Ποιοι λοιπόν παίρνουν σειρά μετά τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς; Κατά πάσα πιθανότητα, οι επόμενοι θα είναι οι στρατεύσιμοι και οι ένστολοι. Όσοι δηλαδή εργάζονται στα σώματα ασφαλείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικό προσωπικό. Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στο λιανικό εμπόριο. Γενικότερα, όσοι κλάδοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα και μεγάλο συγχρωτισμό.

Share.

Comments are closed.